zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2008-04-16

Dorsz w warzywach

julia313
przepis lubi: 4 osoby 4/5 7 głosów
Składniki
  • 4 filety z dorsza
  • 4 pory,
  • 3 marchewki
  • 2 łyżki oleju,
  • biały pieprz
  • 20 dag pieczarek
  • szklanka rosołu,
  • cytryna
  • nasiona słonecznika,
  • koperek
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Pory pokroić na talarki,a marchewkę na cienkie plasterki. Pory włożyć na 12 minut do osolonego wrzątku. Podsmażyć pieczarki, oprószyć solą i pieprzem. Przesmażyć marchewkę, podlać wodą, dusić 5 minut. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Połowę porów wymieszać z marchewką i przelożyć do formy żaroodpornej. Ułożyć w niej filety. Przykryć mieszanką porów z pieczarkami. Posypać nasionami słonecznika. Zapiekać 20 minut. Gotowe danie posypać koperkiem.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (1)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~Extremely hlepufl article, please write more. 2012-03-26 (17:23) 2 lata 4 miesiące 3 dni 11 godzin i 33 minuty temu

Vaishnavi
Extremely hlepufl article, please write more.

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Szarlotka, Blok czekoladowy, Sałatka, Placuszki, Mięso mielone, Pierogi, Śledzie przepisy, Knedle, Rogaliki, Kurczak, Makowiec, Sałatka gyros, Naleśniki, Ciasta na zimno, Śledzie w oleju, Barszcz czerwony, sernik na zimno, Desery, Dania z ziemniaków, Śledzie po kaszubsku