Trwa ładowanie...
d2dapa4
06-08-2020 08:09

Dorsz pieczony w warzywach. Smakowity sposób na rybkę

Przepis

Trudno o smaczniejszy sposób na przygotowanie ryby niż upieczenie jej z warzywami. Będzie nie tylko pysznie, ale także zdrowo i kolorowo. Wypróbujcie koniecznie nasz przepis na dorsza zapiekanego z marchewką, porem i pieczarkami.

d2dapa4
4.0
(7 głosów)
Oceń:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 4 filety z dorsza
  • 4 pory
  • 3 marchewki
  • 2 łyżki oleju
  • biały pieprz
  • 20 dag pieczarek
  • szklanka rosołu
  • cytryna
  • nasiona słonecznika
  • koperek
Przepis
  • Pory pokroić na talarki, a marchewkę na cienkie plasterki. Pory włożyć na 12 minut do osolonego wrzątku.
  • Podsmażyć pieczarki, oprószyć solą i pieprzem. Przesmażyć marchewkę, podlać wodą, dusić 5 minut.
  • Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Połowę porów wymieszać z marchewką i przelożyć do formy żaroodpornej. Ułożyć w niej filety.
  • Przykryć mieszanką porów z pieczarkami. Posypać nasionami słonecznika.
  • Zapiekać 20 minut. Gotowe danie posypać koperkiem.

Przepis dodał użytkownik julia313

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Dorsz pieczony w warzywach. Smakowity sposób na rybkę
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2dapa4
d2dapa4
d2dapa4
d2dapa4
Więcej tematów
d2dapa4