Trwa ładowanie...
d15tz9i
07-06-2008 11:43

Sajgonki z homarem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d15tz9i
Składniki
  • 45 dkg pokrojonego mięsa homara
  • 1 szklanka tartej marchwi
  • 1 szklanka tartej rzodkwi (sople)
  • 10 ugorowanych, pokrojonych strąków fasoli szparagowej
  • 1 łyżka posiekanego drobno imbiru
  • 1 łyżka sos sojowy
  • 1 łyżeczka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka oliwy
  • słodko ostry sos
Przepis

W woku rozgrzać olej sezamowy, przesmażyć na nim przez 2 minuty warzywa. Dodać sos sojowy, ostrygowy, imbir, wymieszać dokładnie. Połowę warzyw odłożyć. Do pozostałych dodać mięso homara, przesmażyć razem przez kilka minut. Odsączyć z powstałego płynu. Przygotować papier ryżowy i zwinąć sajgonki w sposób jak to opisano wyżej. Smażyć w głębokim oleju. Podawać z resztą przygotowanych warzyw i sosem słodko ? ostrym.

Przepis dodał użytkownik justina222

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d15tz9i
d15tz9i
d15tz9i
Więcej tematów
d15tz9i