Trwa ładowanie...
d3s5516
16-04-2008 07:41

Francuskie kluski

Przepis
3.5
(4 głosy)
Oceń:
d3s5516
Składniki
  • 2-3 jajka
  • 2 łyzki masła
  • sól
  • 20 dag twarogu
Przepis

Masło utrzeć z odrobiną soli, dodając po jednym żółtku, ubitą na sztywno pianę z białek oraz tyle mąki żeby ciasto nie było zbyt rzadkie (ilość maki zależy od wielkości jaj). Do wrzącej osolonej wody kłasć łyżką małe podłużne kluseczki. Gotować 3-5 min. Kluseczki wyjąć łyżka cedzakową na talerze posypać rozkruszonym twarogiem i polać roztopionym masłem. Danie szybkie i łatwe. Modelki, które chorobliwie dbają o linię mogą jedynie rozkoszować się widokiem i aromatem.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3s5516
d3s5516
d3s5516
Więcej tematów
d3s5516