Trwa ładowanie...
d2g5ej6
31-05-2008 19:26

pierogi z kapustą i grzybami

Przepis
3.7
(6 głosów)
Oceń:
d2g5ej6
Składniki
  • 0,5 kg mąki
  • 1 szklanka wody
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 2kg kapusty kiszonej
  • 1 szklanka suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • pieprz
  • boczek
Przepis

Ciasto: Do mąki dodajemy jajko. Powoli wlewamy wodę. Rozrabiamy ciasto aż powstanie jednolita, gładka masa. Następnie wałkujemy na grubość 2mm i odbijamy kółka ze szklanki.
Kapustę kiszoną gotujemy i odcedzamy. Grzyby moczymy, potem je gotujemy i również odcedzamy. Cebulkę należy pokroić drobno i usmażyć na tłuszczu. Wymieszać wszystko razem i doprawić do smaku. Nakładać na ciasto, zlepić dobrze i gotować w osolonej wodzie. Boczek pokroić drobniutko i zesmażyć na niewielkiej ilości margaryny. Polać nimi pierogi.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2g5ej6
d2g5ej6
d2g5ej6
Więcej tematów
d2g5ej6