Trwa ładowanie...
d18xanx
30-05-2008 14:28

Rosół z roladką drobiową

Przepis
4.8
(4 głosy)
Oceń:
d18xanx
Składniki
  • 4 0soby
  • - porcja rosołowa(szkielet z kurczaka) 1szt
  • - włoszczyzna 1 pęczek albo 0,4kg w paskach
  • - cebula 1szt
  • - jajo
  • - pierś z kurczaka 0,2kg
  • - świeża bazylia
  • - ziele angielskie
  • - liść laurowy
  • - sól, pieprz
Przepis

Do garnka wlewamy zimną wodę i wrzucamy porcje rosołową, włoszczyznę, liść laurowy i z 4ziarenka ziela ang. Wstawiamy na ogień.
Cebule opalamy nad palnikiem, a gdy przypali sie troszkę dodajemy ją do wywaru. Całość solimy. pieprzymy i przykrywamy.
Gdy rosół nam sie gotuje zajmiemy się roladką...
Pierś cieniutko rozbijamy, solimy i pieprzymy. Następnie kładziemy na niej liście bazyli tak aby przykryć ją. Teraz delikatnie rolujemy ja i zawijamy folią spożywczą. wstawiamy do garnka z gotującą sie wodą na ok 15 min po czym ostudzamy.
Rosół zdejmujemy z gazu i przecedzamy. Gdy będzie letni dodajemy do niego ubite białko z jaja aby go sklarować.
Teraz musimy go jeszcze raz zagotować i ponownie przecedzić.
Naszą roladkę tniemy w plasterki o grubości ok 2cm i wrzucamy do talerza. Całość zalewamy naszym pysznym rosołkiem.

Przepis dodał użytkownik Caterer

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18xanx
d18xanx
d18xanx
Więcej tematów
d18xanx