Trwa ładowanie...
d2d7xf4
29-05-2008 22:35

Truskawki po cesarsku

Przepis
3.5
(6 głosów)
Oceń:
d2d7xf4
Składniki
  • 1 kg truskawek
  • 4 małe opakowania cukru wanilinowego
  • 1,5 szk. cukru
  • ok 1 szk. whiskey
  • śmietana kremówka
Przepis

Truskawki pokroić na ćwiartki, wrzucić do miski. Zasypać je cukrem i cukrem wanilinowym i dodać whiskey. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać i zostawić na 1-2 godziny w lodówce. Przed podaniem ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym śmietanę kremówkę. Do każdej salaterki nałożyć truskawki wraz z wytworzonym przez nie sokiem, a na nie nałożyć kleks ubitej śmietany.
Deser ten można podawać z lodami waniliowymi lub śmietankowymi.

Przepis dodał użytkownik kluki1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2d7xf4
d2d7xf4
d2d7xf4
Więcej tematów
d2d7xf4