29-05-2008 22:35
Truskawki po cesarsku
Przepis
3.5
(6 głosów)
Oceń:
Składniki
- 1 kg truskawek
- 4 małe opakowania cukru wanilinowego
- 1,5 szk. cukru
- ok 1 szk. whiskey
- śmietana kremówka
Przepis
Truskawki pokroić na ćwiartki, wrzucić do miski. Zasypać je cukrem i cukrem wanilinowym i dodać whiskey. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać i zostawić na 1-2 godziny w lodówce. Przed podaniem ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym śmietanę kremówkę. Do każdej salaterki nałożyć truskawki wraz z wytworzonym przez nie sokiem, a na nie nałożyć kleks ubitej śmietany.
Deser ten można podawać z lodami waniliowymi lub śmietankowymi.
Przepis dodał użytkownik kluki1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.