28-05-2008 23:26
Ogórki musztardowe
Przepis
4.0
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- ogórki
- gorczyca
- pieprz czarny ziarnisty
- czosnek
- ziele angielskie
- liście laurowe
- 5 szklanek wody
- 1,5 szklanki cukru
- 1 szklanka octu 10%
- 2 łyżki soli
- 4 łyżki musztardy sarepskiej
Przepis
Ogórki obrac i pokroic w poprzek na 2-3 cm plastry. Do słoika wrzucic
1 łyżeczkę gorczycy, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, liśc laurowy. Składniki zalewy wymieszac i zagotowac. Gotową wrzącą zalewą zalewac ogórki w słoikach. Pasteryzowac ok 5 minut.
Przepis dodał użytkownik kluki1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.