Trwa ładowanie...
d1147vw
28-05-2008 20:07

Nalewka pomaranczowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1147vw
Składniki
  • skórki z 3 pomarańczy
  • 0,5 litra wódki
  • 0,5 litra spirytusu (może byc 0,25 litra)
  • 0,25 kg cukru
  • 0,5 litra wody
Przepis

Skórki cienko obrane z pomarańczy (najlepiej przy pomocy obieraka do jarzyn) pokroic w cienkie paski, wrzucic do słoika i zalac wódka. Zakręcic dokładnie i odstawic na 10 dni. Zrobic syrop z cukru i wody i dolac do niego spirytus (w zależności od tego jakie kto lubi mocne trunki dolewamy szklankę lub dwie) oraz wyciąg ze skórek. Zamieszac, a gdy ostydnie przefiltrowac.
Trzeba uważac, żeby nie wlewac w odwrotnej kolejności, bo wódka zbieleje.

Przepis dodał użytkownik kluki1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1147vw
d1147vw
d1147vw
Więcej tematów
d1147vw