Trwa ładowanie...
d1ruthq
04-10-2016 12:38

Tagliatelle z szyjkami rakowymi w sosie z białego wina

Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
d1ruthq
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • • Makaron Tagliatelle
  • • 150 g szyjek rakowych: mrożonych lub z zalewy
  • • 1 cebula
  • • 1,5 ząbki czosnku
  • • 25 g pomidorków cherry żółtych
  • • 25 g pomidorków cherry czerwonych
  • • 100 ml białego wina
  • • 50 g masła
  • • Bazylia
  • • Oliwa
  • • 1 łyżka pieprzu zielonego z zalewy
  • • Sól, pieprz
Przepis

Makaron gotujemy wg zaleceń producenta, czyli przez 7 minut do uzyskania twardości al dente.Na oliwie przesmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Po ok. 1 minucie dodajemy do nich zielony pieprz, szyjki rakowe a także pokrojone pomidorki.Całość doprawiamy solą i pieprzem a następnie dolewamy białe wino. Gotujemy wszystkie składniki do momentu aż wino odparuje.Po tym czasie dodajemy posiekane zimne masło, cały czas mieszając – by powstała jednolita, jedwabista masa.Uzyskany aromatyczny sos mieszamy z wcześniej przygotowanym makaronem. Danie dekorujemy posiekaną bazylią. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik aneta

Tagliatelle z szyjkami rakowymi w sosie z białego wina
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1ruthq
d1ruthq
d1ruthq
d1ruthq
Więcej tematów
d1ruthq