Trwa ładowanie...
d1dbgpn
21-06-2016 16:38

Dip z orzechami, czosnkiem i pieprzem do kotletów jagnięcych

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d1dbgpn
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • Dip:
  • 1 kromka chleba tostowego
  • sok z 1 pomarańczy
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1/2 małej papryczki chili
  • 200 g majonezu
  • 50 g niskotłuszczowego jogurtu
  • sól, pieprz
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 50 g kalifornijskich orzechów włoskich
  • Dodatkowo:
  • 16 kotletów jagnięcych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • kilka gałązek rozmarynu
  • sól, grubo zmielony pieprz
Przepis

[list=1]
[]Kotlety jagnięce posmarować oliwą i przykryć gałązkami rozmarynu. Schłodzić pod przykryciem przez ok. godzinę.
[
]Odciąć skórkę z pieczywa, bardzo drobno pokroić, wymieszać z sokiem pomarańczowym i odstawić na ok. 5 minut.
[]Paprykę pokroić na ćwiartki, oczyścić i opłukać, następnie obrać i pokroić w kostkę.
[
]Chili oczyścić, opłukać i drobno posiekać. Chili i paprykę dodać do pieczywa i zmiksować blenderem. Wymieszać majonez z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Obrać czosnek i dodać do masy. Dodać majonez do masy z papryką i ponownie wymieszać. Posiekać kalifornijskie orzechy włoskie i wymieszać.
[*] Kotlety grillować na grillu węglowym z obu stron przez ok. 3-4 minut. Doprawić solą i grubo zmielonym pieprzem. Podawać z dipem.
[/list]

Przepis dodał użytkownik KuchniaiJa

Dip z orzechami, czosnkiem i pieprzem do kotletów jagnięcych
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1dbgpn
d1dbgpn
d1dbgpn
d1dbgpn
Więcej tematów
d1dbgpn