Trwa ładowanie...
d2vvk41
03-06-2016 12:54

Zapiekany rybny przekładaniec

Przepis
3.8
(6 głosów)
Oceń:
d2vvk41
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Składniki
  • 400 g filetów z dorsza bez skóry
  • 400 g filetów z łososia bez skóry
  • 1 średni kalafior
  • 1 mała marchewka
  • 3-4 łyżki gęstej śmietany
  • 1/2 szklanki startego sera żółtego
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól i pieprz do smaku
  • kilka plasterków z cytryny
Przepis

Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować al dente. Marchewkę obrać i zetrzeć. Ryby pokroić w cienkie paski, skropić sokiem z cytryny, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Kalafiora rozgnieść widelcem, połączyć ze śmietaną, marchewką i serem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Masę nałożyć na ryby, dodać plasterki cytryny. Naczynie przykryć folią aluminiową.

Wstawić do piekarnika (rozgrzanego wcześniej do 190 stopni C) i piec ok. 20-25 minut - pod koniec pieczenia zdjąć folię, aby całość ładnie się zapiekła.

Przepis poleca Magdalena Pomorska

Zapiekany rybny przekładaniec
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2vvk41
d2vvk41
d2vvk41
d2vvk41
Więcej tematów
d2vvk41