Trwa ładowanie...
d1dlely
28-05-2016 12:54

Chłodnik pomidorowo-paprykowy

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d1dlely
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 2 puszki pomidorów w zalewie
  • 1 por
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryki
  • Kawałek świeżego imbiru
  • Suszony tymianek
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/2 pączka koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 l bulionu warzywnego
Przepis

1. Obrane pomidory kroimy w kostkę.
2. Por, czosnek, imbir siekamy i podsmażamy na oliwie.
3. Dodajemy pomidory, suszony tymianek i zalewamy bulionem.
4. Paprykę pieczemy w piekarniku i zdejmujemy spaloną skórkę.
5. Pieczoną paprykę kroimy i wrzucamy do gotującej się zupy.
6. Schładzamy mocno w lodówce i podajemy ze świeżą pietruszką i koperkiem.

Przepis poleca "Księgowa w kuchni"

Chłodnik pomidorowo-paprykowy
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1dlely
d1dlely
d1dlely
d1dlely
Więcej tematów
d1dlely