Trwa ładowanie...
dbvticw
08-04-2016 20:53

Jajka zapiekane z fetą i pomidorami

Przepis

Jajka zapiekane z fetą i pomidorami to świetny pomysł na wiosenne śniadanie. Przygotowuje się je łatwo i szybko, mogą także znaleźć się na wielkanocnym stole. Możesz je także doprawić i udekorować według uznania. Tak, aby każdy domownik był zadowolony.

dbvticw
4.5
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Rodzaj diety:
Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 5 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżki suszonego oregano
  • 1/2 łyżki suszonej bazylii
  • 5 pomidorów
  • 2 kromki wiejskiego chleba
  • 6 jajek
  • 1 kostka sera feta
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz
Przepis

1. Na głębokiej patelni smażymy na oliwie czosnek z oregano i bazylią.

2. Wrzucamy pomidory i smażymy przez dwie minuty.

3. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.

4. Wbijamy jajka.

5. Na wierzchu rozkładamy ser feta.

6. Patelnię wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni C) na około 5 minut.

7. Podajemy z wiejskim chlebem.

Smacznego!

Przepis poleca "Księgowa w kuchni"

Jajka zapiekane z fetą i pomidorami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dbvticw
dbvticw
dbvticw
dbvticw
Więcej tematów
dbvticw