Trwa ładowanie...
d17edxq
11-03-2016 21:15

Mus z gorzkiej czekolady i chili

Przepis
4.8
(12 głosów)
Oceń:
d17edxq
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Składniki
  • 225 g posiekanej czekolady gorzkiej lub deserowej
  • 5 jajek
  • 200 ml śmietany 36%
  • szczypta soli
  • 5 łyżek cukru
  • chili w proszku
Przepis

1. Ubić żółtka z cukrem do momentu, aż powstanie biała masa.
2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać chili i odrobinę soli.
3. Ubić śmietanę.
4. Łyżkę ubitej kremówki dodajemy do czekoladowej masy i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy resztę ubitej śmietany.
5. Całość zmiksować dokładnie z ubitą masą z jajek i cukru oraz z ubitą śmietaną.
6. Gotowy mus przekładamy do pucharków i schładzamy w lodówce.

Przepis poleca "Księgowa w kuchni"

Mus z gorzkiej czekolady i chili
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d17edxq
d17edxq
d17edxq
d17edxq
Więcej tematów
d17edxq