Trwa ładowanie...
d4ee12n
03-03-2016 08:53

Sajgonki z bananów

Przepis
3.8
(5 głosów)
Oceń:
d4ee12n
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Rodzaj diety:
Składniki
  • 4 banany
  • 8 arkuszy papieru ryżowego
  • olej do smażenia
  • do podania: gałki lodów
Przepis

Banany obieramy, odkrajamy końcówki i kroimy na pół. Do głębokiego talerza wlewamy ok. pół szklanki wody i moczymy każdy arkusz papieru ryżowego przez ok. sekundę z każdej strony.

Papier ryżowy rozkładamy na czystym talerzu. W arkusze zawijamy połówki bananów tak, jak zawija się sajgonki. Każdą bananową sajgonkę smażymy szybko na głębokim tłuszczu do lekkiego zrumienienia. Podajemy z gałkami lodów.

Słodkie sajgonki można oprószyć dodatkowo cukrem pudrem, podawać na podwieczorek lub słodkie drugie śniadanie.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Sajgonki z bananów
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ee12n
d4ee12n
d4ee12n
d4ee12n
Więcej tematów
d4ee12n