Trwa ładowanie...
d9hj9a9
17-02-2016 07:24

Węgierska zupa gulaszowa

Przepis
3.9
(13 głosów)
Oceń:
d9hj9a9
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 700 g mięsa wieprzowego lub wołowego pokrojonego w kostkę
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 3 czerwone papryki
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 duża marchew
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 2 małe cebule
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 płaska łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 1/2 łyżki ostrej papryki w proszku
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
Przepis

W dużym garnku z grubym dnem roztapiamy smalec. Podsmażamy na nim pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie mięso. Wsypujemy ostrą i słodką paprykę w proszku, pomidory z puszki i jeszcze chwilę smażymy. Dolewamy bulion, dodajemy pokrojoną drobno paprykę i marchew. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy jeszcze pół godziny.

Węgierska zupa gulaszowa
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9hj9a9
d9hj9a9
d9hj9a9
d9hj9a9
Więcej tematów
d9hj9a9