Trwa ładowanie...
d1dbgpn
16-11-2022 08:37

Jarzynka obiadowa babci Kazi

Przepis

Lubisz rybę po grecku? Wiele osób twierdzi że w tym daniu najsmaczniejsze są warzywa duszone z koncentratem pomidorowym i przyprawami. Jeśli również zaliczasz się do tego grona, wypróbuj przepis na jarzynkę do obiadu babci Kazi. Marchewka, seler, por, pietruszka i cebulka podduszone z pomidorami doskonale sprawdzą się jako dodatek do kotletów mielonych czy schabowego. Niebo w gębie!

d1dbgpn
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 1 cebula
  • pół pora
  • 1 pietruszka
  • 1/3 selera
  • 3 marchewki
  • mały koncentrat pomidorowy
  • masło lub olej do smażenia
  • sól, pieprz
Przepis
  • Cebulę i pora kroimy w półplasterki i przesmażamy na oleju lub maśle.
  • Włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach; dodajemy do cebuli ok 3-5 minut przesmażamy a następnie zalewamy wodą. Jarzynka ma mieć konsystencję np buraczków, więc wody dodajemy na oko tyle, ile potrzeba.
  • Prażymy całość ok. 10-15 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę dusimy.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jarzynka obiadowa babci Kazi
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1dbgpn
d1dbgpn
d1dbgpn
d1dbgpn
Więcej tematów
d1dbgpn