Trwa ładowanie...
dpyyven
01-02-2016 09:20

Syrop miodowo-imbirowy

Przepis
3.9
(8 głosów)
Oceń:
dpyyven
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 1 cytryna
  • 4 cm korzenia imbiru
  • 150 ml płynnego miodu (np. lipowego)
Przepis

Przygotować wyparzony i wysuszony słoik o pojemności 200 ml. Cytrynę sparzyć wrzątkiem, a następnie pokroić w plasterki. Imbir obrać i również pokroić w plasterki. Na spód słoika wlać odrobinę miodu, następnie włożyć plasterek cytryny, kawałki imbiru i wlać 1-2 łyżki miodu. Czynność powtarzać do wyczerpania się składników. Ostatnią warstwą powinien być miód.

Tak przygotowany syrop schować do lodówki na dwie doby. Po tym czasie będzie gotowy i można używać go do herbaty lub deserów. Doskonale rozgrzewa, a w dodatku jest pyszny.

Przepis poleca Magdalena Pomorska

Syrop miodowo-imbirowy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dpyyven
dpyyven
dpyyven
dpyyven
Więcej tematów
dpyyven