Trwa ładowanie...
d4h0mmd
17-01-2016 10:36

Galaretkowiec

Przepis
4.3
(24 głosy)
Oceń:
d4h0mmd
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Składniki
  • 330 ml śmietany kremówki
  • 170 ml mleka
  • 40 g cukru
  • 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki wody
  • 1 galaretka zielona o smaku kiwi
  • 1 galaretka żółta cytrynowa
  • 1 galaretka czerwona truskawkowa
  • 1 galaretka fioletowa o smaku winogronowym
Przepis

Galaretki rozpuść w osobnych naczyniach. Śmietanę wlej do rondelka, dodaj mleko i cukier. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Śmietanę podgrzej aż cukier się rozpuści i zacznie się gotować. Zdejmij z ognia i dodaj rozpuszczoną żelatynę, pomieszaj i odstaw do ostygnięcia. Kiedy masa będzie zimna, przelej ją do pojemnika i wstaw na ok. 20 minut do lodówki. Jak masa zacznie tężeć, dodaj pokrojoną w kostkę galaretkę i wymieszaj. Wstaw do lodówki na całą noc. Przed podaniem pokrój na kawałki i ułóż na talerzyku.

Przepis poleca Magdalena Pomorska

Galaretkowiec
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4h0mmd
d4h0mmd
d4h0mmd
d4h0mmd
Więcej tematów
d4h0mmd