Trwa ładowanie...
d18xanx
13-12-2015 14:57

Bajaderka kokosowa

Przepis
3.7
(29 głosów)
Oceń:
d18xanx
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 300 g herbatników
  • 200 g rodzynek
  • 200 g dżemu truskawkowego lub wiśniowego
  • 100 ml mleka
  • 100 g masła
  • 100-125 g cukru
  • 4 pełne łyżeczki ciemnego kakao
  • 3-4 krople aromatu kokosowego
  • wiórki kokosowe
Przepis

Herbatniki dokładnie pokruszyć - można je włożyć do papierowej torebki i rozbić za pomocą tłuczka lub deski do krojenia.

W rondelku podgrzać mleko i rozpuścić w nim masło. Po chwili dodać cukier, rodzynki, dżem, kakao i aromat.

Wsypać pokruszone herbatniki, wymieszać dokładnie. Po przestudzeniu formować z masy kulki, które następnie należy obtoczyć w wiórkach kokosowych. Ułożyć na półmisku i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Przepis poleca Magdalena Pomorska

Bajaderka kokosowa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18xanx
d18xanx
d18xanx
d18xanx
Więcej tematów
d18xanx