Trwa ładowanie...
d36v5wy
30-11-2015 07:50

Podudzia z kurczaka z marchewką, groszkiem i dynią

Przepis

Ten przepis został wypróbowany przeze mnie niejednokrotnie przy okazji spontanicznych spotkań z przyjaciółmi. Doskonała propozycja na rozgrzewające i pyszne danie.

d36v5wy
5.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123
Źródło: 123
Składniki
  • 1,2 kg podudzi z kurczaka
  • 3 średnie cebule
  • 300 g mieszanki marchew z groszkiem
  • 800 g dyni masłowej
  • 750 ml bulionu
  • 4 gałązki oregano
  • 2 liście laurowe
  • sól, pieprz do smaku
Przepis

Podudzia myjemy, wysuszamy ręcznikiem papierowym i solimy. Obsmażamy z obu stron na głębokiej patelni do zrumienienia. Przekładamy do brytfanny.

Na tej samej patelni i tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, zmrożoną marchew z groszkiem i smażymy ok. 5 minut cały czas mieszając. Wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe. Zagotowujemy, przekładamy do brytfanny i pieczemy ok. 2 godziny do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Podudzia z kurczaka z marchewką, groszkiem i dynią
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36v5wy
d36v5wy
d36v5wy
d36v5wy
Więcej tematów
d36v5wy