Trwa ładowanie...
dpyyven
20-11-2015 14:40

Udka w chrupiącej panierce

Przepis
2.9
(12 głosów)
Oceń:
dpyyven
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Składniki
  • 1 kg średnich udek
  • 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 1 płaska łyżka przyprawy do kurczaka (można użyć gotowej lub własnej mieszanki)
  • papryka słodka i ostra do smaku
  • pieprz i sól do smaku
  • olej do smażenia
Przepis

Mięso umyć, osuszyć, posolić. Do worka foliowego wsypać pozostałe składniki i wymieszać. Następnie włożyć udka, zawiązać worek i mocno potrząsać, aby posypka pokryła każdy kawałek mięsa.

Udka obsmażyć na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Po tym czasie przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku w 190 stopniach około 30-40 minut (w zależności jak duże mamy porcje).

Przepis poleca Magdalena Pomorska

Udka w chrupiącej panierce
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dpyyven
dpyyven
dpyyven
dpyyven
Więcej tematów
dpyyven