Trwa ładowanie...
d3bgh16
15-10-2015 10:55

Mięsna sałatka Szefa

Przepis

Sałatka dla prawdziwych mięsożerców. Jest sycąca i dobrze doprawiona. Na każdej imprezie znika ze stołu jako pierwsza.

d3bgh16
3.8
(13 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 200 g boczku
  • 200 g wołowiny
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
  • 300 g sałaty lodowej
  • 50 g niebieskiego sera pleśniowego
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona cebula
  • 1 awokado
  • 100 g pieczarek
  • 50 ml oleju słonecznikowego
  • 2 kromki razowego pieczywa
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki ketchupu
  • 50 ml jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Wymieszaj majonez, jogurt i ketchup, tworząc sos. Następnie dodaj do niego pokruszony ser pleśniowy. Umytą sałatę porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z sosem, po czym przełóż na talerze. Pokrój w kostkę awokado, cebulę i pomidory, zaś pieczarki w półplastry i połóż na sałacie. Rozgrzej olej na patelni i z pokrojonego boczku przygotuj skwarki, które dodasz do sałatki.

Wołowinę pokrój w paski i oprósz przyprawą do mięs. Mięso podsmaż na tej samej patelni, na której wcześniej znajdował się boczek i dodaj do sałaty. Polej całość sosem. Przed podaniem posyp całość grzankami przygotowanymi z podpieczonego i pokrojonego chleba.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Mięsna sałatka Szefa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3bgh16
d3bgh16
d3bgh16
d3bgh16
Więcej tematów
d3bgh16