Trwa ładowanie...
d9hj9a9
01-10-2015 12:00

Meksykańska cukinia

Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
d9hj9a9
Składniki
  • Mięso mielone wieprzowe (1/2 kg)
  • ser żółty Chedar (10 dkg)
  • 2 cukinie (średniej wielkości)
  • cebula (1szt)
  • kukurydza (1/2 puszki)
  • fasola czerwona(1/2 puszki)
  • oliwki zielone (10 szt)
  • Czosnek (1 ząbek)
  • Papryczka chili
  • Pomidory w puszce (1/2 puszki)
  • sól, pieprz,słodka papryka, oregano
  • bazylia, przyprawa do mięsa mielonego
  • olej
  • sos salsa Mexicana Folwark ®
Przepis

Farsz:Na rozgrzanej oliwie podsmażmy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany ząbek czosnku.Dodajemy posiekaną małą papryczkę chili pozbawioną gniazd nasiennychCałość smażymy kilka (5 min)Dodajemy mięso, smażymy do czasu aż się całe obsmaży, dodajemy puszkę pomidorów, sos salsa Mexicana Folwark ® 2 łyżki, przykrywamy i dusimy 20 min.Następnie dodajemy pół puszki fasoli, pół puszki kukurydzy i kilka pociętych zielonych oliwek.Przyprawiamy do smaku: sól, pieprz, paprykę słodką, oregano, bazylię i przyprawę do mięsa mielonego. Dokładnie mieszamy.Cukinia:Z cukinii usuwamy gniazda nasienne. Wydrążone cukinie solimy. Odstawiamy na pół godziny. Usuwamy powstałą wodę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 15 minut (180 stopni) – do czasu aż cukinia zmięknie.Następnie w wydrążone cukinie wypełniamy farszem i posypujemy serem. Pieczemy kolejne 10 minut. Gotowe.Smacznego!

Przepis dodał użytkownik Kobi

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9hj9a9
d9hj9a9
d9hj9a9
Więcej tematów
d9hj9a9