24-05-2008 18:12
Młoda kapusta z żeberkami
Przepis
3.8
(13 głosów)
Oceń:
Składniki
- młoda kapusta
- pęczek koperku
- pasek żeberek
- 1 kiełbasa np. toruńska
- kostka rosołowa
- oliwa do podsmażenia żeberek i kapusty
- przyprawy
Przepis
Młodą kapustę poszatkować. Zalać zimną wodą i zagotować. Jak woda się zagotuje to kapustę odcedzić, aby straciła gorzki smak. Ponownie wlać zimną wodę do 1/3 wysokości kapusty i dodać kostkę rosołową. Wstawić na gaz i gotować dodać podsmażone żeberka i podsmażoną kiełbasę pokrojoną w kostkę. Koperek umyć i posiekać. Wrzucić do kapusty. Gotować aż kapusta będzie miękka ok 40-50min. Doprawić do smaku.
Można podawać z młody ziemniaki lub z bułką.
Przepis dodał użytkownik meg_f
Podziel się opinią
2
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.