Trwa ładowanie...
d3tjzh2
24-05-2008 18:12

Młoda kapusta z żeberkami

Przepis
3.8
(13 głosów)
Oceń:
d3tjzh2
Składniki
  • młoda kapusta
  • pęczek koperku
  • pasek żeberek
  • 1 kiełbasa np. toruńska
  • kostka rosołowa
  • oliwa do podsmażenia żeberek i kapusty
  • przyprawy
Przepis

Młodą kapustę poszatkować. Zalać zimną wodą i zagotować. Jak woda się zagotuje to kapustę odcedzić, aby straciła gorzki smak. Ponownie wlać zimną wodę do 1/3 wysokości kapusty i dodać kostkę rosołową. Wstawić na gaz i gotować dodać podsmażone żeberka i podsmażoną kiełbasę pokrojoną w kostkę. Koperek umyć i posiekać. Wrzucić do kapusty. Gotować aż kapusta będzie miękka ok 40-50min. Doprawić do smaku.
Można podawać z młody ziemniaki lub z bułką.

Przepis dodał użytkownik meg_f

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3tjzh2
d3tjzh2
d3tjzh2
Więcej tematów
d3tjzh2