Trwa ładowanie...
d3qcki4
23-09-2015 12:17

Obfita pieczonka z ogniska

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3qcki4
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Składniki
  • • 50 g boczku duńskiego wędzonego ZM Pekpol
  • • 1 karkówka w marynacie ZM Pekpol
  • • 6 ziemniaków
  • • 2 cebule
  • • 3 ząbki czosnku
  • • 2 marchewki
  • • Liść laurowy
  • • Kilka ziarenek ziela angielskiego
  • • Sól, pieprz
  • • Liść białej kapusty
Przepis

Na dnie garnka ułożyć liść kapusty (inaczej pieczonka może się przypalić). Wszystkie pozostałe składniki pokroić w kostkę i ułożyć w garnku. Garnek przykryć i piec nad ogniem około godziny. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik gastrosfera

Obfita pieczonka z ogniska
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3qcki4
d3qcki4
d3qcki4
d3qcki4
Więcej tematów
d3qcki4