Trwa ładowanie...
d30npbl
21-08-2015 13:46

Lasagne z pesto bazyliowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d30npbl
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • • 500 g płatów lasagne
  • • słoiczek Ponti Pesto alla Genovese
  • • 40 g mąki
  • • 40 g masła
  • • 400 ml mleka
  • • sól
  • • parmezan
Przepis

· Nagrzej piekarnik do 190°. W osolonej wodzie ugotuj płaty lasagne kilka minut. Odcedź je i wyłóż na płasko.· Przygotuj sos beszamelowy : podgrzej 300 ml mleka w garnku, dodaj masło i sól. Pozostałe zimne mleko zmieszaj w osobnym naczyniu z mąką i powoli dodaj do prawie gotującego się mleka z masłem dokładnie mieszając, aż sos będzie gęsty i gładki.· Na końcu zmieszaj sos beszamelowy z Ponti Pesto alla Genovese. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem i rozprowadź 2 łyżki bazyliowego sosu beszamelowego na spodzie.· Ułóż płaty lasagne i na wierzchu warstwę sosu. Powtórz analogicznie kolejne warstwy i zakończ ostatnią pozostałym sosem i posyp tartym parmezanem.· Zapiekaj 30 minut i po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut przed podaniem.

Przepis dodał użytkownik kasia

Lasagne z pesto bazyliowym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d30npbl
d30npbl
d30npbl
d30npbl
Więcej tematów
d30npbl