Trwa ładowanie...
d332qlx
18-08-2015 09:36

Lody jogurtowo-jagodowe

Przepis
3.0
(7 głosów)
Oceń:
d332qlx
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Składniki
  • 300 g jagód lub 250 g borówek amerykańskich
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 70 g śmietanki kremówki
  • 4 łyżki miodu np. lawendowego
  • Dodatkowo: pojemniki do przygotowania lodów
Przepis

Jagody opłukać pod bieżącą wodą, a następnie zmiksować (kilka można zostawić, aby były wyczuwalne całe owoce w lodach). Jogurt połączyć ze śmietaną, dodać miód i dokładnie wymieszać. Po łyżce nałożyć w pierwszej kolejności do pojemniczków. Do masy jogurtowo-śmietanowej dodać zmiksowane owoce i ewentualnie całe, wymieszać, a następnie wlać do pojemników. Lody mrozić minimum 4 godziny (a najlepiej całą noc). Aby łatwiej było je wyjmować, przed podaniem należy zanurzyć formę na kilka chwil w ciepłej wodzie.

Lody jogurtowo-jagodowe
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d332qlx
d332qlx
d332qlx
d332qlx
Więcej tematów
d332qlx