31-07-2015 09:58
Kokosowe szaszłyki z kurczaka
Przepis
Kurczak doskonale komponuje się ze smakiem pomidorów - warto dodać je nie tylko na patyczkach, ale również podać jako sos do polania gotowych szaszłyków.
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Źródło: Fotolia
Składniki
Przepis
Filety pokrój wzdłuż na cienkie paski, delikatnie oprósz solą i pieprzem.
Ketchup połącz z oliwą, sokiem z cytryny, imbirem, papryką i miodem. Do tak przygotowanej marynaty włóż paski mięsa na 3 godziny.
Następnie nadziewaj na patyki. Smaż na odrobinie oliwy przez ok. 10 minut, smarując marynatą. Przed końcem smażenia posyp wiórkami kokosowymi. Podawaj z ryżem jaśminowym.
Kokosowe szaszłyki z kurczaka
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.