Trwa ładowanie...
d3ioqej
28-07-2015 11:37

Smażone warzywa z tofu marynowanym w sosie tamari

Przepis
4.8
(4 głosy)
Oceń:
d3ioqej
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Rodzaj diety:
Składniki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • ½ bok choy lub kapusty pekińskiej
  • 1 garść kiełków sojowych
  • 1 bio tofu marynowane w sosie tamari Polsoja
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
Przepis

Imbir, posiekaną papryczkę chili, cukier trzcinowy, olej sezamowy, sok z cytryny, sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać razem z pokrojonym w kostkę tofu, a następnie odstawić na pół godziny.
W tym czasie pokroić umytą paprykę, cebulę, bok choy lub kapustę pekińską.
Następnie podsmażyć tofu, a po ok. 6-7 minutach dodać warzywa i kiełki i smażyć jeszcze przez 3-4 minuty.

Przepis dodał użytkownik kamer

Smażone warzywa z tofu marynowanym w sosie tamari
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ioqej
d3ioqej
d3ioqej
d3ioqej
Więcej tematów
d3ioqej