Trwa ładowanie...
drneafc
17-07-2015 09:18

Gruszki w syropie korzennym

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
drneafc
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 10 gruszek
  • 2 l wina słodkiego wiśniowego Edelkirsch
  • 1 l soku z czarnej porzeczki
  • 10 gwiazdek anyżu
  • 2 laski cynamonu
  • 500 g cukru
Przepis

Gruszki obrać, zostawiając ogonek. Do garnka wlać wino i sok, dodać przyprawy i zagotować, aż cukier się rozpuści. Włożyć gruszki i gotować na większym ogniu około 5 minut, aby gruszki zmiękły. Po tym czasie gruszki wyjąć na talerz, a zawartość garnka zredukować do konsystencji syropu. Gotowym syropem polać owoce i podawać.

Przepis poleca Chef Bogdan Gałązka "Smak Gothicu"

Gruszki w syropie korzennym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
drneafc
drneafc
drneafc
drneafc
Więcej tematów
drneafc