Trwa ładowanie...
d3tl3ge
30-06-2015 11:45

Kabaczki w sosie czosnkowym wg Darka Kuźniaka gotuj z Crock-Pot

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3tl3ge
Składniki
  • Kabaczek 1szt. (obrany)
  • Bulion warzywny 200 ml
  • Czosnek 5 ząbków
  • Natka pietruszki pół pęczka
  • Śmietana 30% 100ml
  • Olej rzepakowy 100ml
  • Mąka 100 g
Przepis

Obranego kabaczka, pokrój w plastry, obtocz w mące i przesmaż na oleju. Następnie przełóż do misy, dodaj pokrojony drobno czosnek, wlej bulion i śmietanę. Przykryj pokrywą wolnowar i ustaw funkcję Low na 2h. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, zdejmij pokrywę – aby nadmiar odparował.*Podawaj z puree z młodych ziemniaków oraz liśćmi rukoli.

Przepis dodał użytkownik Aga

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3tl3ge
d3tl3ge
d3tl3ge
Więcej tematów
d3tl3ge