Trwa ładowanie...
dlkfrwz
30-06-2015 11:42

Ratatouille Darek Kuźniak z Crock-Pot polecają

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dlkfrwz
Składniki
  • Bakłażany 2 szt.
  • Żółta papryka 2 szt.
  • Zielona papryka 1 szt.
  • Pomidory 10 szt.
  • Ziemniaki 3 szt.
  • Czosnek 5 ząbków
  • Wino białe wytrawne 200 ml
  • Oliwa z oliwek sansa
  • Koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • Bazyli pół pęczka
  • Tymianek 4 gałązki
  • Pieprz, sól
  • Gałka muszkatołowa szczypta
Przepis

Warzywa kroimy w kostkę 2cmx2cm, ziemniaki w kostkę 1cmx1cm. Przesmażamy warzywa na dużym ogniu, zaczynając od papryki, cukinii, bakłażana oraz ziemniaków, pomidorów, dodajemy koncentrat pomidorowy. I chwile dusimy, zalewany winem i czekamy aż odparuje. Przekładany do wolnowaru ustawiamy na najniższa moc i gotujemy 1h. Doprawiamy świeżymi ziołami.

Przepis dodał użytkownik Aga

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlkfrwz
dlkfrwz
dlkfrwz
Więcej tematów
dlkfrwz