Trwa ładowanie...
d3pnqqv
29-06-2015 23:50

Stek grillowany na kamieniu z lawy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3pnqqv
Składniki
  • Składniki 1 porcja:
  • 200 gram świeżej polędwicy wołowej
  • sól świeżo mielona
  • czarny pieprz świeżo mielony
Przepis

Ustawić piekarnik na najwyższą temperaturę, Mięso wyciągnąć z lodówki na około 45-60 minut przed smażeniem. Posypać solą i pieprzem z dwóch stron, delikatnie wklepać przyprawy
Posmarować kamień STEAK ROCK odrobiną oliwy następnie włożyć do piekarnika
Po ok 45 minutach, kamień ostrożnie wyciągnąć, położyć na bambusowej desce i posypać gruboziarnistą solą
Na rozgrzany kamień położyć steka

Porady:Podczas grillowania na kamieniu możesz odkrajać mniejsze kawałki i smażyć je dokładnie tak jak lubiszDo przyprawiania mięsa używaj soli i pieprzu świeżo mielonego

Przepis dodał użytkownik STEAK ROCK

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3pnqqv
d3pnqqv
d3pnqqv
Więcej tematów
d3pnqqv