Trwa ładowanie...
d2h7pda
24-06-2015 22:56

Lekka zupa jarzynowa z makaronem

Przepis
3.6
(14 głosów)
Oceń:
d2h7pda
Składniki
  • 250 g makaronu typu świderki
  • 2 skrzydełka kurczaka
  • 3 marchewki
  • 300 g fasoli zielonej
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • świeża natka pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Wszystkie składniki dokładnie myjemy. Do osolonej wody wkładamy skrzydełka i zagotowujemy. W tym czasie obieramy
marchewkę, odcinamy końcówki fasoli. Po chwili od zagotowania dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i
fasolę. Następnie gotujemy na wolnym ogniu. Po ok. 15 min. dorzucamy makaron i gotujemy al dente. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotową zupę wykładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2h7pda
d2h7pda
d2h7pda
Więcej tematów
d2h7pda