Trwa ładowanie...
d3ejtz7
19-06-2015 13:23

Penne rigate z ragú z kurczaka, warzyw i pomidorów

Przepis

Ragu to mięsny sos. Tym razem przygotowałam go z kurczaka z dużą ilością warzyw. Pyszny obiad we włoskim stylu.

d3ejtz7
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • Pierś z kurczaka 200 g
  • Makaron Penne Barilla 300 g
  • Miąższ pomidorowy 180 g
  • Cukinia 100 g
  • Szpinak 80 g
  • Parmezan 50 g
  • Cebula 20 g
  • Oliwa z oliwek 20 g
  • Natka pietruszki, sól, pieprz – do smaku
Przepis

Wstaw sporą ilość wody na makaron. Nie musisz dodawać oliwy, ani oleju. Dzięki pszenicy durum makaron Barilla nie będzie się sklejał. Pamiętaj, by posolić wodę dopiero, gdy ta zacznie wrzeć, a dopiero później wrzucić makaron.

Pokrój na kawałki mięso z kurczaka i podsmaż w dwóch łyżkach oliwy. Dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dopraw odrobiną soli i pieprzu.

Dodaj cukinię, przecier pomidorowy i duś przez 3 minuty.
Maksymalnie zwiększ temperaturę i dodaj szpinak.

Wymieszaj makaron z sosem i z natką pietruszki. Gotowe! Możesz podawać!

Przepis dodał użytkownik Helena

Penne rigate z ragú z kurczaka, warzyw i pomidorów
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ejtz7
d3ejtz7
d3ejtz7
d3ejtz7
Więcej tematów
d3ejtz7