Trwa ładowanie...
dbvticw
27-05-2015 09:42

Bezglutenowe kotleciki jaglane z marchewką

Przepis
3.8
(5 głosów)
Oceń:
dbvticw
Składniki
  • 300 g ugotowanej kaszy jaglanej (ok. 170 g suchej)
  • 200 g mrożonej marchewki (lub świeża ugotowana)
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • olej do smażenia lub masło klarowane
  • ulubione zioła do wyboru (np. majeranek, tymianek, bazylia, pietruszka)
  • sól, pieprz do smaku
  • kwaśna śmietana (jako propozycja podania).
Przepis

Zmrożoną marchew wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy parę minut aż będzie miękka. Następnie odsączamy i blendujemy. Mieszamy z kaszą i dodajemy mąkę, wybrane zioła i przyprawy. Z gotowej masy formujemy za pomocą łyżki niewielkie kotlety i smażymy z każdej strony na tłuszczu.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dbvticw
dbvticw
dbvticw
Więcej tematów
dbvticw