Trwa ładowanie...
dwa7ypc
08-10-2020 10:45

Jak przyrządzić kanie? Prosty i szybki przepis

Przepis

Kania jest grzybem bardzo cenionym w kuchni ze względu na swoje walory smakowe. Można ją smażyć jak kotlety w panierce lub marynować w occie. Przed przygotowaniem kani należy usunąć trzon oraz wierzchnią skórę z kapelusza. Zobaczcie nasz przepis na pyszne smażone kanie.

dwa7ypc
4.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • kanie (kapelusze)
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • mleko
  • mąka do panierowania
  • sól
  • pieprz
  • masło klarowane do smażenia
Przepis
  • Kanię (kapelusze) umyć i namoczyć w mleku przez pół godziny.
  • Odsączyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, następnie w jajku i bułce tartej.
  • Smażyć na maśle na złoty kolor.

Przepis dodał użytkownik Mirusia_Jarusia

Jak przyrządzić kanie? Prosty i szybki przepis
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dwa7ypc
dwa7ypc
dwa7ypc
dwa7ypc
Więcej tematów
dwa7ypc