Trwa ładowanie...
d437q92
22-05-2015 09:31

Roladki wieprzowe z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami

Przepis

Roladki wieprzowe z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami to prawdziwa poezja smaku. Nie wymagają wyszukanych dodatków, wystarczy kremowe puree i gotowane mini marchewki. Będzie pysznie!

d437q92
5.0
(2 głosy)
Oceń:
iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 360 g schabu wieprzowego bez kości (5 plastrów)
  • 5 dużych suszonych pomidorów
  • 10 plasterków szynki parmeńskiej
  • 2 łyżki oliwy z zalewy po suszonych pomidorach
  • 2 szklanki bulionu mięsnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • sól i pieprz do smaku
  • 200 ml mleka (opcjonalnie)
  • 2 łyżki mąki (opcjonalnie)

Do podania:

  • puree ziemniaczane
  • marchewki gotowane na parze
Przepis

Mięso rozbić tłuczkiem, doprawić przyprawami. Na każdy plaster nałożyć szynkę parmeńską i pomidora. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć mięso na złoty kolor. Następnie przełożyć do bulionu i zagotować.

Cebulę i czosnek pokroić drobno lub włożyć do rozdrabniacza. Dodać do bulionu i wymieszać. Przewrócić roladki. Po 20 minutach roladki wyjąć i ponownie podsmażyć na patelni z obu stron. Z bulionu można przygotować sos, zabielając go mlekiem dokładnie wymieszanym z mąką.

Roladki po usunięciu wykałaczek podawać z ziemniaczanym puree i marchewką gotowaną na parze. Opcjonalnie można dodać sos.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d437q92
d437q92
d437q92
Więcej tematów
d437q92