Trwa ładowanie...
d1smak7
18-05-2015 10:22

Chrupiąca sałatka z awokado

Przepis
2.5
(2 głosy)
Oceń:
d1smak7
Składniki
  • • 2 dojrzałe awokado, obrane, bez pestek
  • • łyżeczka soku z cytryny
  • • obrane ze skórki cząstki pomarańczy
  • • mieszanka dowolnych sałat z rukolą
  • • 2 łyżki Bakalland „Chrupiąca Sałatka”
  • Sos:
  • • 2 łyżeczki białego octu winnego
  • • sok z 1 pomarańczy lub 1/3 soku pomarańczowego
  • • sól, pieprz i słodka papryka dla koloru
Przepis

Na półmisku ułożyć sałaty i rukolę. Pokroić awokado na cienkie plasterki. Skropić sokiem z cytryny, aby nie zbrązowiało i ułożyć na sałacie na przemian z cząstkami pomarańczy. Wszystkie składniki sosu wlać do szklanki i dobrze wymieszać, następnie polać sałatkę i na koniec posypać ziarnami Bakalland „Chrupiąca sałatka”. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik Joanna

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1smak7
d1smak7
d1smak7
Więcej tematów
d1smak7