Trwa ładowanie...
d4ee12n
03-05-2015 22:02

Croissanty z konfiturą

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d4ee12n
Składniki
  • płat ciasta francuskiego
  • ulubiona konfitura lub marmolada (np. z czarnej porzeczki)
  • białko
  • ziarna sezamu
Przepis

Schłodzone ciasto francuskie lekko rozwałkować i wykroić z niego trójkąty. Na podstawie każdego nałożyć nadzienie i zwinąć w rulonik, aż do samego czubka trójkąta. Następnie należy lekko docisnąć końce. Ciasto przed pieczeniem posmarować białkiem za pomocą pędzla kuchennego i posypać sezamem. Piec 15-20 minut w 180 stopniach, aż ładnie się zarumienią.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ee12n
d4ee12n
d4ee12n
Więcej tematów
d4ee12n