Trwa ładowanie...
docwzde
29-04-2015 13:35

Sałatka ziemniaczana

Przepis
3.3
(75 głosów)
Oceń:
docwzde
Składniki
  • 800 g ziemniaków
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka kaparów
  • natka kopru włoskiego
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki jogurty naturalnego
  • sól, pieprz
Przepis

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, nieco ostudzić i obrać.
Pokroić w kostkę. Cebulę posiekać dość drobno, dodać do ziemniaków.
Marynowane kapary odcedzić, natkę kopru włoskiego posiekać.
Wszystko dodać do ziemniaków. Wlać oliwę, ocet z czerwonego wina, doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Dodać śmietanę i jogurt, a następnie ponownie wymieszać. Przed podaniem schłodzić minimum godzinę w lodówce.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
docwzde
docwzde
docwzde
Więcej tematów
docwzde