Trwa ładowanie...
dwa7ypc
28-04-2015 14:50

Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dwa7ypc
Składniki
  • 1 torebka Ryżu Jaśminowego marki Britta
  • 2 sztuki polędwiczek wieprzowych
  • 200 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 100 g sera gorgonzola
  • czerwony pieprz
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Polędwiczki wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Zalej oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, czosnek
i marynuj przez 2 godziny. Ryż Jaśminowy marki Britta ugotuj według przepisu na opakowaniu.Sos: Śmietanę lub jogurtu naturalny wlej do rondelka i dodaj pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Całość gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu.Zamarynowane polędwiczki smaż na różowo przez około 10 minut, regularnie odwracając je podczas smażenia. Na talerzu ułóż pokrojone w paski polędwiczki oraz porcję Ryżu Jaśminowego marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.

Przepis dodał użytkownik A.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dwa7ypc
dwa7ypc
dwa7ypc
Więcej tematów
dwa7ypc