Trwa ładowanie...
d400sxk
06-09-2022 09:13

Figi zapiekane z serem i szynką parmeńską

Przepis

Stojąc w dyskoncie przed stoiskiem z owocami i wybierając najlepsze figi, warto ich dotknąć - powinny być miękkie i delikatne. Smakują wybornie, pod warunkiem, że nie są podsuszone. Warto zwracać na to uwagę. Można je jeść na wiele sposobów. Jeśli zauważysz biały nalot na skórce, nie odkładaj owocu. Nie jest to oznaka pleśni, wręcz przeciwnie – to dobry znak. To tylko wytrącający się cukier, który świadczy o tym, że figi są wystarczająco dojrzałe i soczyste.

d400sxk
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Alexander Elzinga
Składniki
Przepis
  • Na każdy plaster szynki położyć plasterek sera i ciasno zrolować.
  • Każdą roladkę przeciąć na pół i umieścić w figach nadciętych na cztery części. Zapiec w piekarniku (200 st. C), aż ser się dobrze rozpuści.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Figi zapiekane z serem i szynką parmeńską
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d400sxk
d400sxk
d400sxk
d400sxk
Więcej tematów
d400sxk