Trwa ładowanie...
d16jr38
21-05-2008 18:22

Barszcz biały Ewy

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d16jr38
Składniki
  • biała kiełbasa
  • kilka jajek
  • kostka rosołowa (lub kawałak kurczaka)
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki chrzanu (nie koniecznie)
  • 1 marchewka
  • 1pietruszka
  • kawałek selera, por
  • 5 ziemniaków
  • majeranek
  • ocet
  • smietana
  • mąka
  • przyprawa do zupy
  • sól, pieprz
Przepis

1. Kiełbasę ugotować; pokroic na małe kawałki
2. Jajka ugotować, pokroic w plasterki
3. Kostki rosołowe rozpuścic w takiej ilości wody ile ma być zupy, zagotować.
4. Dodac drobno pokroiony czosnek i dwie łyżeczki chrzanu
5. Dodać pokroiona w kostke wloszczyznę i ziemniaki.
6. Dodać 1 łyżkę octu ( może byc więcej- do smaku)
7. gdy warzywa bedą miekkie, zaprawić śmietana wymieszaną z mąką. Zagotować.
8. Posypać majerankiem
9. Podawać z jajkiem i kielbasą.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d16jr38
d16jr38
d16jr38
Więcej tematów
d16jr38