Trwa ładowanie...
dmplmq0
21-05-2008 18:14

Bardzo szybka zupa wiosenna

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dmplmq0
Składniki
  • 25 dag surowej wędzonej kiełbasy (najlepsza polska surowa),pół paczki mrożonego groszku zielonego, pół paczki mrożonej marchewki z groszkiem, 5 średnich ziemniaków, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, vegeta (lub podobna: warzywko, kucharek), liść laurowy, sól, pieprz.
Przepis

Kiełbasę pokroić w cienkie paski, ziemniaki w kostkę, cebulę w grubą kostkę, wszystko wrzucić do garnka, zalać zimną wodą tak aby przykryła zawartość. Dodać mały listek laurowy, dużą szczyptę pieprzu, 2 łyżeczki vegety. Zagotować, gotować na małym ogniu aż ziemniaki będą półmiękkie. Dodać mrożone warzywa, zmiażdżony czosnek, łyżkę majeranku. Gotować jeszcze 15 min. Dolać wrzącej wody, jeżeli poziom zupy będzie poniżej zawartości i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Zupa powinna być czysta, ale dość gęsta. Podawać bardzo gorącą z białym pieczywem.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dmplmq0
dmplmq0
dmplmq0
Więcej tematów
dmplmq0