Trwa ładowanie...
d42xgfj
21-03-2015 22:33

Bruschetta z fioletową pastą

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d42xgfj
Składniki
  • mała główka czerwonej kapusty
  • duża cebula
  • 2 jabłka
  • 3 łyżki octu z czerwonego wina
  • łyżeczka cukru
  • 3 łyżki śmietany (lub jogurtu naturalnego)
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 bagietki lub 3 ciabatty
  • masło
Przepis

Usunąć wierzchnie liście. Kapustę przekroić i usunąć głąb. Pokroić w mniejsze kawałki i rozdrobnić za pomocą maszynki lub blendera. Następnie przełożyć kapustę do garnuszka, zalać zimną wodą i gotować przez około 10 minut do miękkości. Pod koniec gotowania dosypać cukru i wlać ocet winny. Odcedzić i ostudzić. Dodać pokrojoną drobno cebulę i starte jabłka. Dodać śmietanę, majonez i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.

Bagietki pokroić na skos, a następnie podsmażyć na masełku. Fioletową pastę nałożyć na gorące pieczywo. Doprawić solą do smaku.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d42xgfj
d42xgfj
d42xgfj
Więcej tematów
d42xgfj