Trwa ładowanie...
d28l2pl
20-03-2015 08:23

Sałatka fasolowa

Przepis
3.7
(10 głosów)
Oceń:
d28l2pl
Składniki
  • 400 g czerwonej fasoli z puszki
    • pół sałaty masłowej
    • strąk czerwonej papryki
    • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
    • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 1 czerwona cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • sól i pieprz
Przepis

Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Do dużej salaterki wsyp fasolę, posiekaną cebulę i paprykę. Dodaj natkę pietruszki.

Oliwę z oliwek wymieszaj z posiekanym czosnkiem i przyprawami.

Polej sałatkę sosem i wstaw do lodówki na pół godziny. Umyj i osusz sałatę, ułóż na brzegu wokół całej salaterki i podawaj z grzankami.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d28l2pl
d28l2pl
d28l2pl
Więcej tematów
d28l2pl