Trwa ładowanie...
d4bgaau
18-03-2015 09:31

Zupa krem z selera

Przepis
4.1
(7 głosów)
Oceń:
d4bgaau
Składniki
  • 1 kg porcji rosołowej
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża pietruszka
  • 1 por
  • 1 średni seler
  • 2 duże ziemniaki
  • ziele angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka białego pieprzu
  • 2 litry wody
  • śmietana
  • sól i pieprz
Przepis

Włóż do garnka wszystkie składniki, z wyjątkiem śmietany, i zalej około 2 litrami wody. Następnie ugotuj na wolnym ogniu intensywny rosół.

Wyjmij marchew, mięso i przyprawy z garnka. Rosół zmiksuj z pozostałymi w nim warzywami. Dopraw solą i pieprzem, a następnie zapraw ją śmietaną. Podawaj z ziołowymi grzankami.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4bgaau
d4bgaau
d4bgaau
Więcej tematów
d4bgaau